Trajectcoaching

Individuele coaching

Het programma Trajectcoaching richt zich op mensen die niet lekker in hun vel zitten, minder plezier of voldoening meer hebben in hun werk, regelmatig kort verzuim vertonen, zich uitgeput voelen of hun manier van communiceren willen veranderen.

De aanpak

In dit programma wordt gebruik gemaakt van de communicatiemethoden van Neuro Linguistisch Programmeren, Geweldloze Communicatie en Vitaliteitkunde.

Uw denken, doen en laten staat centraal tijdens de coaching. Er wordt ruim aandacht geschonken aan uw karakteristieke patronen die u in de loop van uw leven, vaak onbewust, hebt ontwikkeld. Het gaat erom vooral bewust te worden van de wijze waarop u met uzelf en met bijvoorbeeld uw collega’s of cliënten omgaat.

Samen kijken we naar het beeld dat u van uzelf hebt. We gaan op zoek naar het realistisch positief zelfbeeld. Deze werkwijze zal er snel toe leiden dat u beter gaat functioneren, in uw kracht komt en meer harmonieus omgaat met de uitdagingen die zich in uw werkomgeving voordoen.

Samen analyseren we de omstandigheden die hebben geleid tot de ‘verschijnselen’. We gaan op zoek naar een aanpak die bedoeld is om te verhinderen dat e.e.a. zich herhaalt.

De rode draad door het programma is de zoektocht naar een ‘toekomst’ die bij u past en werkt. Deze integrale aanpak zorgt ervoor dat de werkelijke oorzaken boven tafel komen en doeltreffend worden aangepakt. Zeer ruime ervaring met deze vorm van coaching leert dat de klachten structureel kunnen verdwijnen.

Programma

Het programma Trajectcoaching omvat een intakegesprek van 2 uur, 10 bijeenkomsten van 1,5 uur en een evaluatiegesprek. De periode tussen de bijeenkomsten is minimaal 14 dagen. In deze periodes is er gelegenheid om het behandelde te laten bezinken, te reflecteren en het voorgestelde ‘oefenwerk’ toe te passen in de praktijk.

Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Het vaststellen van de problematiek.
  • Het definiëren van realistische doelen.
  • Het samen maken van een plan van aanpak.
  • Het wegnemen van belemmeringen op emotioneel en mentaal gebied om de gestelde doelen ook daadwerkelijk te kunnen bereiken.
  • Het in kaart brengen van de interacties binnen de werkomgeving.
  • Het aanbrengen, waar nodig, van wezenlijke veranderingen, waardoor u weer optimaal kunt functioneren.
  • Het optimaliseren van uw communicatie met mensen in uw werkomgeving.
  • Het waarborgen dat de ‘verschijnselen’ zich niet meer herhalen.

Op verzoek kan er tijdens het programma tussentijds een beroep op Jan van Koert worden gedaan: Telefonisch, per Skype of e-mail. Indien gewenst vindt er optioneel een evaluatiegesprek plaats op het werk, bijvoorbeeld samen met de leidinggevende(n) en/of HRM medewerker(s).

De investering voor de Trajectcoaching bedraagt € 2.250,- excl. BTW.

Contact

Jan van Koert is een zeer ervaren coach die mensen succesvol begeleidt door heldere inzichten die zorgen voor nieuw denken, handelen en communiceren. Ben je benieuwd wat hij voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Vine training en coaching: 030 2155060 of  jan@vinecoaching.nl.

Achtergrond Jan van Koert
Na een 30-jarige management carrière heeft Jan van Koert de opleidingen en studies Neuro Emotionele Integratie en Mastercoach, Natuurgeneeskunde, NLP en Geweldloze Communicatie gevolgd. Sinds 1998 richt hij zich volledig op Geweldloze Communicatie. Hij bestudeerde het psychologische model van Geweldloos Communiceren bij Marshall Rosenberg zelf en bij pedagogen en psychologen in binnen- en buitenland. Jan van Koert heeft meer dan 7000 mensen, coaches en organisaties opgeleid, ook buiten Nederland. Zijn ervaring, kennis en vaardigheden staan borg voor een hoog rendement en werkend resultaat.