Trainers

Jan van Koert

De Nestor onder de Nederlandstalige gecertificeerde trainers in Geweldloze Communicatie.

Zijn basis beroepsopleiding ligt op HBO niveau, waarmee hij zijn entree kon maken in de zakenwereld. Na militaire dienst is hij terechtgekomen in zijn eerste managementfunctie bij Siemens Nederland.

Daarna werd hij adjunct directeur bij Varel In Roermond. Vandaar uit startte hij zijn eigen bedrijf, TIB b.v. en leidde dat gedurende 15 jaren. Daarna heeft hij nog een 5-tal jaren als adjunct directeur op managementcontractbasis gewerkt voor Initial Varel Security te Amsterdam.

Gedurende die periode werd hem duidelijk dat zijn ziel en zaligheid niet langer in management binnen het bedrijfsleven lagen en ging hij opnieuw naar school. Zijn studie in Neuro Emotionele Integratie, Natuurgeneeskunde en Masterpractitioner NLP brachten hem de titel “Vitaliteitscoach”.

Op 1 januari 1998 begon hij met Vine coaching en training en in augustus van dat jaar kwam hij voor het eerst in aanraking met het gedachtegoed Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. In 1999 werd hij door Marshall Rosenberg als trainer geweldloze communicatie gecertificeerd. Aansluitend daaraan heeft hij nog ruim 500 trainingsuren besteed aan het zich verder eigen maken van dit materiaal. En daarmee is zijn voortdurende ontwikkeling op dit gebied niet afgesloten.

Sinds 1998 heeft hij duizenden uren aan training en begeleidingservaring opgebouwd waar velen dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Op youtube zijn er een dertiental interview gesprekken gepubliceerd.

Jan wordt o.a. geïnspireerd door  “een cursus in wonderen”.

Elkie Deadman

Elkie DeadmanMijn naam is Elkie. Ik ben geboren in de UK en woon al 30 jaar met heel veel plezier in Nederland. Na vele jaren te hebben gewerkt in de theaterwereld ben ik 8 jaar geleden na een herseninfarct gestopt met optreden. Voor mij ‘a stroke of insight’ om Dr. Jill Bolte Taylor te citeren. (Tik ‘a stroke of insight’ in op YouTube voor een inspirerend filmpje). Vanaf dat moment begon voor mij een nieuw leven waarin Verbindende Communicatie (VC) een grote rol heeft gespeeld en nog steeds doet!  Onderstaand citaat van Miki Kashtan beschrijft hoe ik mijn leven sinds de kennismaking met VC ervaar: “In de persoonlijke en sociale transformatie die ik voor ogen heb, zie ik een weg met tweerichtingsverkeer tussen onze woorden en ons bewustzijn. Aan de ene kant zie ik duidelijk dat we niet écht onze communicatie kunnen veranderen tenzij we anders denken. Aan de andere kant zie ik dat het maken van een bewuste woordkeuze, welke woorden ik wel of niet, wanneer en hoe gebruik, een verbazingwekkend effect heeft op het herstructureren van mijn denken. Hierdoor is taal een primair spiritueel pad voor mij geworden dat voortdurend de congruentie vergroot tussen mijn waarden en mijn “zijn” in de wereld.”  Ik leef van het delen van VC in organisaties en ben ook betrokken bij projecten in India en Sierra Leone die een speciale plek in mijn hart hebben. In 2014 ben ik gecertificeerd als VC Trainer (door het Center for Nonviolent Communication in de VS). In mijn workshops en trainingen gebruik ik verschillende interactieve werkvormen en spelvormen, overgoten met een licht sausje theorie, een flinke dosis passie, een brede glimlach en af en toe… misschien… een (stille) traan.


Eunice van der Heijden

Eunice van der Heijden
Mijn naam is Eunice van der Heijden en in 2005 heb ik me laten scholen in Geweldloze Communicatie. Sinds die tijd houd ik me hiermee, als freelance-trainer, met veel enthousiasme bezig.
Als Geweldloze Communicatietrainer en -coach hecht ik er waarde aan om congruent te zijn, wat voor mij betekent dat ik de inhoud van mijn begeleiding leef. Concreet vertaalt dit zich naar me bewust zijn wat er zich in mijn innerlijke wereld afspeelt, daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen en in staat zijn om het mijn en dijn van elkaar te scheiden. Hier streef ik dagelijks naar zonder dat ik hierin van mezelf eis perfect te zijn.
Onder andere dit eigen proces geeft me inspiratie en ondersteuning voor mijn begeleiding aan anderen, waar zij van leren. En andersom. Door mensen te trainen en te coachen, leer ik veel over mezelf. Deze wisselwerking ervaar ik als een verrijking voor beide partijen. Om die reden ben ik zeer geïnteresseerd in persoonlijke processen. Want aan elk proces ligt het verlangen ten grondslag om jezelf te (kunnen) zijn, om authentiek te zijn. Iets waar we, volgens mij, allemaal naar streven en waar Geweldloze Communicatie voor staat.
Ik wil graag een bijdrage leveren aan de stappen die mensen zetten als ze zich laten begeleiden. Tegelijkertijd wil ik een bijdrage leveren aan het vergroten van het beleven van plezier in leren. Want wij zijn vaak gewend dat leren pijnlijk en moeilijk is.
Om deze bijdrage professioneel te kunnen bieden heb ik diverse opleidingen gevolgd, als trainer en als coach. De inhoud van mijn begeleiding is met name gebaseerd op Geweldloze Communicatie, maar ook op de Transactionele Analyse en Zijnsorientatie. Daarnaast laat ik me inspireren door dans, yoga, meditatie en massage.

Eerstvolgende opleidingsmomenten:

13 januari 2015
14 mei 2015
26 september 2015