Sofie Bakker

Sofie BakkerIk vervolgde mijn studie economie met de lerarenopleiding en daar raakte ik eerst gefascineerd door interculturele communicatie en vervolgens door geweldloze communicatie. Sindsdien nam ik deel aan ruim 40 workshopdagen, bij nationale en internationale trainers en samen met mijn gezin aan vijf GC-zomerweken.  Sinds 2011 ben ik werkzaam als trainer. De basis  van mijn werk is  mensen ondersteunen de verbinding met zichzelf te maken, en vanuit daar de verbinding op te zoeken met anderen. Bewustwording van alles wat de verbinding kan verbreken en alles wat de verbinding tot stand kan brengen hoort daarbij.

Naast Verbindende Communicatie geef ik ook trainingen gebaseerd op het werk van Brené Brown. Dit werk leert ons hoe we empathisch en veerkrachtig om kunnen gaan met de ervaring van schaamte en kwetsbaarheid. Een ervaring die vaak tot afsluiting leidt terwijl we haar juist kunnen gebruiken om een diepe verbinding met onszelf en anderen te maken.

Het is mijn wens om authentiek te leven in verbinding met anderen, om eerlijk te zijn en compassievol, om het leven ten volle te leven.