Martin van der Meulen

Martin van der Meulen

Martin van der Meulen – Linkedin                                          

Collega gecertificeerd-trainer in Nederland waarmee Jan van Koert de ’Train de NVC Trainer’ geeft.

Mijn naam is Martin van der Meulen. Van oorsprong ben ik bedrijfskundig ingenieur. Na 15 jaar als logistiek manager en project-manager gewerkt te hebben vertrok ik in 2001 naar Brazilië. Niet omdat ik mijn werk niet meer leuk vond, wel omdat ik me realiseerde dat ik een bijdrage wilde leveren aan een ‘mooiere wereld’ en wilde onderzoeken hoe ik dat vorm kon geven.

In Brazilië kwam ik in contact met en werd ik geraakt door Geweldloze Communicatie. Bij het lezen van ‘Nonviolent Communication, a language of life’ van Marshall Rosenberg was me meteen duidelijk dat ik trainingen wilde gaan geven in Geweldloze Communicatie. Ik heb vervolgens geholpen bij het van de grond krijgen van Geweldloze Communicatie in Brazilië en trainingen (be)geleid voor o.a. bedrijven, NGO’s en (straat)kinderen.

Terug in Nederland ben ik op 1 januari 2004 met Ai-opener gestart. De missie van Ai-opener is om een bijdrage te leveren aan bewustzijnsontwikkeling van mensen en organisaties. Ik werk samen met de organisatie van Marshall Rosenberg (CNVC) die mij in 2004 hebben gecertificeerd als trainer Nonviolent CommunicationSM. Verder ben ik lid van NVO2 (Ned. Vereniging van professionals in Ontwikkelen en Opleiden).