Themadagen Angst, Schuld, Schaamte en Vergeving

Angst, schuld, schaamte en vergeving 

themadagen over vrij worden

  “Angstloos leven is heel natuurlijk 

wanneer je je gedachten hebt onderzocht.”

Byron Katie

Waar komt het toch vandaan, die angst om iets fout te doen? Dat we ons schuldig voelen en ons schamen?
We gaan twee dagen aan de slag met deze drie ‘spoken’, die jouw leven kunnen verzuren en geven handvatten voor oplossingen. Veel oefenen en doen!

Dag 1 staat in het teken van Angst, Schuld, Schaamte en Verzoening.
Trainer: Jan van Koert

Dag 2 gaat over De bevrijding van vergeving.
Trainer: Willem Glaudemans en Jan van Koert assisteert/ondersteunt.

 

Toelichting van Willem:
Vergeving gaat over jou en niet over de ander, al lijkt het zo dat je ‘de ander moet vergeven’ en ‘de relatie moet herstellen’. Maar als je erop wacht tot de ander eerst excuses aanbiedt, spijt betuigt of zijn houding verandert, dan kun je meestal lang wachten.

Vergeven is een innerlijk proces waarbij je de ander in principe niet nodig hebt. Het is een innerlijk schoonmaakproces dat je doet uit liefde voor jezelf. Je kunt jezelf bevrijden van je wrok, haat, wraak, slachtofferschap, beschuldiging en schuld. Daarbij kun je gevoelens als pijn, verdriet en woede tegenkomen.

De vraag die je jezelf kunt stellen is: wil ik nog langer rond blijven lopen met mijn pijn, verdriet en woede, met mijn schuld en schaamte? Wil ik nog langer de gevangene zijn van mijn wraak en haat? Wil ik mijn lichaam blijven verzieken met mijn grieven en wrok? Wanneer je op een van deze vragen ‘nee’ zegt, zeg je ‘ja’ tegen vergeving.

Willem zal zijn actuele vergevingsmodel laten zien en ervaren. Het is geïnspireerd op het gedachtegoed van Een cursus in wonderen. We gaan ook oefenen met zowel vergeving als zelfvergeving.

Willem Glaudemans (1954) was werkzaam als vertaler o.a. van De Nag Hammadi-geschriften en Een cursus in wonderen. Hij geeft regelmatig lezingen, cursussen, workshops en trainingen over vergeving, de Cursus, levensmissie en levensschouw, en de overgangstijd waarin wij leven. Van zijn hand verschenen: Het wonder van vergeving (een werkboek 2002), en Boek van Vergeving (2013), verder o.a. Boek van de Levensmissie en Reis van de Ziel. Hij is de bedenker van Het Talentenspel, en Jong Talent, wat (jonge) mensen helpt om hun levensmissie te ontdekken (zie voor alle activiteiten zijn website http://willemglaudemans.nl

Organisatorische details:

Vooropleiding: Minimum van 4 trainingsdagen Verbindend Communiceren.
(Oud) deelnemers van het Integratiejaar kunnen deze tweedaagse als een Masterclass beschouwen.

Trainer:          Jan van Koert en Willem Glaudemans
Datum:           28 en 29 september
Locatie:          Business- en Tenniscenter De Heuvelrug, Mariniersweg 3, 3941 XK Doorn
Tijd:                09.30 – 17.00 uur. Inloop vanaf 09.00 uur
Kosten:           Particulier: € 345,- / ZZP: € 475,- / Zakelijk: € 690,-.

De kosten zijn inclusief hand-out, lunch en drinken