Over VINE Training en Coaching

Vine coaching & training is ontstaan uit de zoektocht van Jan van Koert naar wat voor hem nu echt belangrijk is in dit leven. Een zoektocht die getriggerd werd door een 30-jarige managementcarrière in het bedrijfsleven.
In de 15 jarige periode waarin hij zelf eigenaar was van een bedrijf werd het hem op een gegeven moment duidelijk dat het gericht zijn op en werken met mensen meer voldoening en resultaten gaf dan het focussen op winst alleen. Onverwijld volgde hij daarop o.a. de opleidingen tot:

  • Trainer man-vrouw communicatie
  • Vitaliteitscoach
  • Internationaal gecertificeerd trainer Nonviolent Communication
  • Trainer Best Year Yet
  • Teachertraining School of Sacred Sound

Ook volgde Jan vele andere kleinere trainingen en opleidingen om zo allround mogelijk te kunnen werken. Deze kennis, opgeteld bij zijn privé-ervaringen, staat borg voor een brede en gedegen begeleiding op een herkenbaar kwaliteitsniveau.

Ervaring 
In de loop der jaren heeft Vine ervaring opgedaan met mensen en teams uit het bedrijfsleven, overheid, scholen, zieken- en verzorgingsinstellingen en met particulieren in alle leeftijdscategorieën. Daarnaast is het trainersteam uitgebreid waardoor een diversiteit aan ervaringen kan worden aangeboden.
Communicatie problemen van velerlei aard zijn de revue gepasseerd en naar tevredenheid opgelost. Ook de mensen die te maken hadden met niet goed in het vel zitten, kort frequent verzuim, overbelasting, burn-out, traumaverwerking of samenwerkingsproblemen, hebben bij Vine resultaten geboekt waar ze enthousiast over waren.

Boek
In 2007 schreef Jan het boek:”Wat je vindt mag je houden”, geweldloze communicatie als weg naar verbinding. Zijn ervaringen met dit gedachtegoed heeft hij in vele alledaagse voorbeelden neergelegd.

TV
In het voorjaar van 2009 heeft een team van de RVU een tweedaagse training bijgewoond om verslag te doen van deze training en de effecten die ‘geweldloos communiceren’ heeft.