VC in het onderwijs

Vanuit ons trainerscollectief biedt VINE trainingen aan voor onderwijsprofessionals en besturen. Zie ons vaste aanbod met open inschrijving hier: https://vinecoaching.nl/onderwijs-en-besturen/

Hiernaast bieden wij ook lezingen en trainingen op maat voor studiedagen en congressen voor het onderwijs: PO/VO/HBO/MBO/Universiteit, ook speciaal onderwijs, kinderopvang en BSO. Thema’s kunnen zijn ‘Omgaan met als lastig ervaren ouders’, ‘Verbeter de communicatie in het team’, ‘Het kun je in verbinding blijven met leerlingen/studenten die niks willen?’ en meer. Ook werken we met als lastig ervaren groepen/klassen. Heeft u interesse? Neem contact op met VINE!

 

Binnenkort: VC en Medezeggenschap -(G)MR- in het onderwijs

Bent u betrokken bij of geïnteresseerd in medezeggenschap in het onderwijs? Op 7 november zal onze VINE trainer Hester Macrander dagvoorzitter zijn op het jaarlijkse congres over medezeggenschap in het onderwijs (MR en GMR). Hier kunt u bij zijn! Naast de spreker Boris van der Ham, zijn er vele workshops. Onder andere geeft Hester een workshop ‘De MR als Verbinder’. Wilt u dit congres bijwonen? Ga naar https://www.burobombarie.nl/evenementen/wms-congres-2018/

Eerder dit jaar zijn Hester en ik (Anja Nekeman) geïnterviewd in verband met Verbindende Communicatie en onderwijs in het blad MR-Magazine en voor het MR-blad van de Algemene Onderwijsbond.

Lees hier het artikel >

Mediation met Verbindende Communicatie

VINE is al jaren actief met Verbindende Communicatie in mediation. Jan van Koert heeft hier een trainingsprogramma (link trainingsprogramma VINE) voor ontwikkeld samen met Christiaan Zandt onze collega van Bisho.

Hester Macrander en Helmie Willems hebben recentelijk in Dusseldorf een training gevolgd bij Liv Larsson over de rol van schaamte in mediation. Ze zijn enorm geïnspireerd teruggekomen. En VINE is voornemens in 2019 Liv Larsson uit te nodigen voor een meerdaagse training over mediation in ons trainingscentrum. We houden u op de hoogte.

Hester geeft samen met VINE collega trainer Martijn Ceelen op de studiedag voor bouw mediators op 1 november een besloten workshop ‘Omgaan met als lastig ervaren cliënten in mediation.’ Wilt u deze workshop ook voor uw mediators? Stuur een mail naar welkom@vinecoaching.nl.

Hester heeft samen met Mark Brouwers het boek van Liv Larsson vertaald naar het Nederlands.

 

 

 

Lees hier het artikel in het tijdschrift voor Conflicthantering van Hester.