Een korte terugblik op de I I T in Baarlo

Een feestje was het voor mij, zij het een intensief feestje. Onder de voor mij liefdevolle (bege)leiding van Thera Balvers en Dionne Verbeet en met 4 trainers om een club van rond de zestig deelnemers te faciliteren in het onderdompelen in VC. Zestig deelnemers die 14 nationaliteiten vertegenwoordigden.

Voor velen een unieke kennismaking met Gina Lawry uit Engeland en Marianne Göthlin uit Zweden. Hun specifieke VC kennis en ervaring op respectievelijk het gebied van Dance Floors en Onderwijs(opvoeding) gaven wel een heel bijzondere kleur aan het geheel. Uiteraard droegen Martin van der Meulen en ik stenen bij. En voor de Nederlanders en Belgen waren wij natuurlijk al ‘bekenden’.

De aanwezigheid van een ruime vertegenwoordiging van het Nederlandse Politie heb ikzelf als uniek ervaren. Met groot genoegen heb ik bij hen eerst een zekere afwachtende houding ervaren om het daarna om te zien slaan in betrokkenheid en intensief leren. Voor mij bewees het eens te meer dat VC niet iets is dat als ‘soft’ kan worden afgedaan. Ik kijk dan ook uit naar alle nog op de rol staande trainingen voor de toekomst.