Mediate Your Life

Op 24 maart gaat voor het zesde jaar op rij de opleiding Mediate Your Life van start. ………

Als mens zijn we steeds bezig met het vervullen van onze behoeften. En we dragen van harte bij aan elkaars welzijn, zolang we dat uit vrije wil kunnen doen. Dit zijn in het kort de uitgangspunten van mediation op basis van Geweldloze Communicatie volgens Marshall Rosenberg, John Kinyon en Ike Lasater.

GC Mediation is in ons leven toepasbaar in vier contexten: Innerlijk, interpersoonlijk, informeel en formeel (zakelijk). Tijdens deze opleiding wordt op een unieke manier de omgang met de verschillende contexten (conflictsituaties) verbonden. De diepgaande kennis van de docenten in wat mensen drijft zal je als zeer leerzaam ervaren. Je gaat leren welke taal en vaardigheden je in welke context het beste kunt toepassen. In informele conflicten ben je namelijk niet uitgenodigd een rol in te nemen, maar voel je zelf sterk die behoefte.

Bij interpersoonlijke conflicten maak jezelf onderdeel uit van het conflict en wil je van een strijdende naar een bemiddelende positie bewegen. Tot slot wordt ook aandacht besteed aan de innerlijke onenigheid: de verschillende vaak tegenstrijdige stemmen in je hoofd. In de eerste module, die je los van de andere modules kunt boeken, wordt je wegwijs gemaakt in het twee fasen/ vijf stappen model en krijg je de 9 GC mediator vaardigheden onder de knie.

Meer lezen? Dat kan hier!