Klanten over Vine

Vine begeleidt mensen en organisaties om de door hen gewenste verbinding met zichzelf en/of met de omgeving te (her)vinden en/of te veranderen en daardoor hun doelen en wensen waar te maken. Hieronder lees je een aantal reacties over hun ervaringen:Over de trainingen in

Verbindende Communicatie:

 • “Helderheid: de informatie werd duidelijk gecommuniceerd en er was genoeg tijd om samen met nieuwe input te experimenteren. Ik had genoeg om mee naar huis te nemen om verder te kunnen.
 • Verbinding: Ik voelde me prettig en ontspannen in de groep. Jan faciliteerde een relaxte sfeer en een doeltreffende samenwerking tussen de deelnemers.
 • Inspiratie:”Jan ‘deed’ niet alleen Verbindende Communicatie – voor mij wás hij het ook. Dat heeft mij geïnspireerd om verder te gaan.”
 • “Enerverend”, “verrassend”, “leerzaam”, “confronterend”, “grandioos”, “een aanrader”, “nuttig”, “indringend”, “levensveranderend”, “bewustwording”, “meer resultaat dan gedacht”.
 • “Wat waren deze dagen mooi, hartverwarmend, intiem, verruimend en verdiepend.”
 • “Mededogen heeft sinds dit weekend een betekenis gekregen.”
 • “Ik ben bewuster geworden van het maken van verbinding, wat nieuwe verbindende contacten heeft opgeleverd met mensen waar mede dat eerst maar moeizaam lukte.”
 • “Verbindend Communiceren stelt mij in staat om ‘er te zijn’.”
 • “Vandaag ontdekte ik dat het mijn natuurlijke staat van ‘zijn’ is: In verbinding zijn.”
 • “Dank je voor je natuurlijke leiding.”
 • “Terugkijkend op deze training voel ik mij moe en voldaan, geïnspireerd en blij. Mijn behoeften aan leren, delen, plezier hebben zijn ingevuld. Zeker door de zorgvuldige aandacht en bejegening van Jan.”
 • “Ik heb deze training als zeer leerzaam ervaren”
 • “Goede uitleg over de theorie/hoe het werkt en wat de plussen en de minnen zijn. Het nodigt uit om verder te gaan. Ik vind de verhouding theorie/oefenen prettig. Het geeft ruimte om ondertussen na te denken en te reflecteren.”
 • “Als ik terug kijk op dit afgelopen weekend merk ik dat ik een intense dankbaarheid ervaar en dat ik dit wil delen. Wat heeft gemaakt dat ik die dankbaarheid voel?
 Ik heb erbij mogen zijn, ik heb mogen zien luisteren naar de belevingen van medespelers, daarin mijn eigen emotie tegen mogen komen, met de jakhalsen die over mijn schouders met mij mee speelde.
 Ik heb de indruk dat jij(Jan) de emotie en beleving bij mij waarnam, mij daarin alle ruimte gaf en er tegelijkertijd er voor mij was, door een blik of door even naast mij te komen zitten en niets te zeggen. 
Ik ben gelukkig  en dankbaar dat mijn behoefte aan nabijheid en ondersteuning vandaag in stilte en in rust is vervuld.”
 • “De trainer Jan van Koert heeft enorm bijgedragen aan mijn leerproces! Zijn inlevingsvermogen, zijn empathie en hulp, hebben mijn leven een enorme verdieping gegeven. Ik ben niet meer dezelfde persoon. Een groot geschenk, waarvoor dank!”
 • “Ik voelde me op mijn gemak omdat er direct gereageerd en geacteerd werd op mijn behoeften om verbindend communiceren te begrijpen en de grondbeginselen te leren.”
 • “Mijn specifieke behoeften werden ingevuld omdat de training voldeed aan de titel van de training “Verbindend Communiceren” “.
 • “Jan draagt deze training uit vanuit zijn gevoel. Hij is empathisch en betrokken met ons, heel helder leidt hij mij door deze materie die toch ook weer nieuw voor mij was.”

Over de relatietraining:

 • “Ik hoor mijn man na 25 jaar dingen zeggen die ik nog nooit heb gehoord! Ik kan zijn gedrag nu veel beter begrijpen.”
 • “Door de inzichten en het geleerde zie ik nieuwe kansen voor verbetering van onze privé relatie”
 • “Ik heb veel meer zicht gekregen op mijn eigen manier van (onduidelijk) communiceren, terwijl mijn intentie goed is en mijn behoefte aan verbinding groot. En ik heb ook gezien en gehoord hoe het wél duidelijk/véél duidelijker kan.”

Algemeen:

 • “In oktober stond ik niet meer, was ik door de bodem gezakt. Nu sta ik weer met één en bijna met twee benen op de vaste grond.”
 • “Ik ben assertiever in mijn werk wat me eigenlijk alleen maar voordelen heeft opgeleverd.”
 • “Als ik bij Vine niet had geleerd er met meer zelfvertrouwen tegenaan te gaan, had ik deze stappen (aanmelding bij een obesitaskliniek, sporten, hometraining) niet durven nemen.”
 • “Ik heb weer energie om van alles aan te pakken en daarin te selecteren. Ik ben me bewust geworden van wat ik anders zou willen doen en dat leidt met succes tot een nieuwe aanpak.”
 • “Jan zegt niet hoe je ‘iets’ moet doen. Hij laat je zelf uitvinden hoe je het ‘anders’ kunt doen.”
 • “Ik heb nu meer geduld, leef rustiger en ben gelukkiger dan vroeger”
 • “Wat voor moois heb je met mijn medewerker gedaan? Hij is omgedraaid als een blad aan een boom en past weer in het team!”
 • “Ik heb nog nooit een training gevolgd waarin ik elke minuut geboeid was, waarin achter elk antwoord weer een vraag zat en waar ik zoveel over mezelf ben gaan nadenken!”
 • “Ik heb deze training ervaren als een wonder!”

Over VC voor ouders en begeleiders van kinderen met een label
“De worsteling die menig begeleider van een kind met een label doormaakt is zeer divers en uiteraard persoonlijk. Dat geeft op deze dag meteen een band. Als het om je eigen kind gaat, of om jezelf, komt er vaak vanzelf een extra emotionele lading bij. Met dientengevolge een vergrootte kans op ‘er alleen voor staan’ gevoel.
VC kan er goed in bijdragen om de communicatie tussen kind, ouder en/of begeleider helder te houden, waarin ruimte is voor elke persoon zijn drijfveren met al dan niet de onderliggende (on)vervulde behoeften.
Inzicht krijgen in de (on)mogelijkheden waar ik mee te maken krijg, kunnen bepalen of ik mij verbindt of juist eenzaam voel in mijn eigen en/of gemeenschappelijk proces.  Het is fijn te beseffen dat ik daar zelf een verantwoording in kán nemen. VC vraagt een zeer bewuste houding van mijzelf, met de nodige zelfreflectie .
Het vraagt van mij voorlopig een behoorlijk doorzettingsvermogen om op ieder moment in bewust-zijn te blíjven en zodoende VC uiteindelijk ‘(van)zelf’ in de praktijk kan brengen.
Mocht dat lukken dan is de werking ervan zeer verrassend en eigenlijk heel simpel!!!
Alleen het juiste knopje vinden, duurt vaker langer dan ik zou wensen…  De trainers zijn er dan regelmatig een welkome steun in!”

Bonjour Jan,
I wanted to give you a special feedback and appreciation for what you gave me during the IIT Kenya on the deep empathy session. The deep empathy you gave me help me a lot to heal from the suffering I was going through. Self empathy was not sufficient. It really made a big difference. It took me 9 months to be able to address my brother with a fully open heart and offer him connection and empathy if he felt like it.
Having received deep empathy enabled me throughout these 9 months to work on my intention before going back to him. This intentions seemed to have an effect on my brother even though we were not speaking to each other.
He first called me in a extremely aggressive way, stimulated by the fact that his daughter of 17, with he precisely had this ancestral gesture, got pregnant with a 30 year old man.. but I was able, because of this long preparation to listen to him in giraffe and to keep my need  for connection to myself.
He called me back 2 days later, asking for forgiveness. He was ready for receiving deep empathy a month later from me: A great moment. So I feel very thankful to you Jan, being there for me. Deep empathy is very powerful. It might take time to see all its fruits but it is a wonderfully turning violence into peace. Merci Jan. I celebrate here your beautiful and compassionate heart!
(naam bekend bij Vine coaching en training)

Lieve Jan,
Langs deze weg wil ik je bedanken voor alle kennis die je hebt gedeeld, maar vooral je passie en je kwetsbaarheid die je tijdens de cursus afgelopen weekend hebt getoond! Ik ben bijzonder geraakt door de mooie energie die er op de zolder in de groep ontstond. Hierdoor is de “lesstof” enorm bij mij binnen gekomen. Ik ben er nog helemaal vol van en heb het gevoel dat dit nog wel even tijd nodig heeft om te bezinken.

Het meditatieve moment zondagochtend was zo sereen en er was zoveel mooie energie; ik kon het gewoon zien vibreren in de kring. Dit heb ik nog niet eerder zo kunnen waarnemen.

Het volgende vind ik leuk om met jou te delen:
Vanmorgen toen ik zelf weer voor de groep stond om yogales te geven merkte ik dat ik eigenlijk nog té vol zat van de cursus. Nadat ik dit heb gedeeld met de groep, hebben we toch een prachtige les gehad. In de concentratieoefening tijdens mijn les ging het o.a. om “glimlachen naar jezelf; je bent helemaal goed zoals je bent”. Ik had dit vorige week al voorbereid, maar nu tijdens de les viel het kwartje…ik kon een bruggetje leggen naar de cursus… zelfempathie. Alle deelnemers gingen met een stralende glimlach de deur uit.

Jan, als jij zo blijft delen en iedereen die van jou ontvangt deelt ook weer, dan glimlacht straks de hele wereld. Wat mooi zal dat zijn!

BvdH

Beste Jan
Nogmaals dank voor de leerzame en inspirerende training van 29 en 30 nov j.l.In de afgelopen weken ben ik al druk bezig geweest om het geleerd in praktijk te brengen. Eén ervaring wil ik je niet onthouden.

Als gevangenispastor werd ik vorige week door een bewaker gevraagd om een gedetineerde te bezoeken die die middag slecht nieuws had gehad; een vriend van hem was plotseling overleden. Het bleek een gedetineerde te zijn die ‘normaal’ contact heeft met mijn Boeddhistische collega. Omdat zij niet in huis was heb ik hem die middag opgezocht. Hij vertelde mij (een deel van?) zijn verhaal en het overrompelende gevoel dat hem nu overkwam; het was het 5e ! overlijden, inclusief dat van zijn vader dat hem overkwam in 4 jaar detentie…..Ik heb geprobeerd empatisch naar hem te luisteren en het model zoals jij dat ons hebt geleerd stap voor stap in praktijk gebracht. De mooiste reactie kwam, na mijn afrondende vraag; ‘Heb je verder nog iets nodig?’
“ja’ zei hij, ‘nu heb ik wel behoefte aan een flinke portie drugs……” Een kort moment was ik verbouwereerd, en wist niet beter dan te gaan lachen….. Hij begreep mijn dilemma!
Van de bewakers hoorde ik later dat hij blij was geweest met mijn bezoek en met het gesprek. Hij was de nacht ‘rustig’ door gekomen.

Met groet, Johan Bosboom
Bilthoven.

(naar aanleiding van een lezing binnen een bedrijf:)
Hoi Jan,
E-mail is niet het ideale medium, maar ik ben toch nog wakker en wil je bedanken voor een hele mooie middag en workshop. Ik vond het briljant 🙂
Het was voor mij een feest om te zien welke impact jouw bijdrage heeft op deze groep. Het maakt me gewoon heel blij. En ook wel opgelucht, want ik was behoorlijk gespannen. En het pakte uit zoals ik had gehoopt.
Driewerf dank en tot snel weer, wat mij betreft. 

Groeten, Catharien

[comment-guestbook]

Eerstvolgende opleidingsmomenten:

13 januari 2015
14 mei 2015
26 september 2015