• 14 april 2017

Transcriptie video:

Ik maak contact met wat er in mij leeft, door werkelijk te doorvoelen wat ik op een bepaald moment ook aan het voelen ben. En van daaruit te gaan kijken wat maakt dat ik me zo voel. Wat is er wel, wat is er niet dat ik zo graag zou willen ervaren, waardoor deze gevoelens in mij omgaan. En dan helpt het mij om wat ervaring te hebben in woordgebruik rondom gevoelens en behoeften. Want ik ben niet opgevoed met “ik voel me…” of “ik zou zo graag willen…”, want als oorlogskindje was er niet zoveel te willen. Mijn ouders met 8 kinderen wisten precies wat voor mij goed was en voor de rest moest ik het maar uitzoeken. Ja, met name, ik móest het maar uitzoeken want dat was op die leeftijd nog geen keus. Jah…

Dus ik heb het langs de, voor mij, moeilijke weg geleerd namelijk wat wil ik eigenlijk echt. En daar naar luisteren, dat gaan invullen, zodanig dat de dingen die ik doe, ik doe met het plezier van een klein kindje dat eendjes voert. Dat ik bewust ben van wat ik mezelf aan het geven ben voordat ik uitreik naar de ander om die te geven wat die wellicht nodig heeft.