Lezing over Verbindende Communicatie

Kennismaken met Verbindende Communicatie

Het doel van de lezing
Onze trainers zijn allen internationaal gecertificeerde trainers in Geweldloze Communicatie. Zij hebben ervaring met dit gedachtegoed en zijn verbonden aan Marshall Rosenberg’s Center for Nonviolent Communication in de Verenigde Staten. Marshall is de grondlegger van Geweldloze Communicatie. De trainers richten zich op dit gedachtegoed.

Missie Instituut Verbindende Communicatie
Het is de missie van Vine om de kennis van en vaardigheid in Geweldloze Communicatie voor een breed (professioneel) publiek toegankelijk te maken. Zo wensen wij een bijdrage te leveren aan een maatschappij en een leefomgeving waarin de universele behoeften van mensen er toe doen. Daarom ook de lezing. Een bijeenkomst met als doel om particulieren en/of professionals kennis te laten maken met Geweldloze Communicatie.

Geweldloze Communicatie
Geweldloze Communicatie vormt de weg naar rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust toegepast aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Daarom noemt Vine het het ook liever: Verbindende Communicatie.
Onbewust heeft ieder mens na zijn of haar kinderjaren een ‘zelf gecreëerde ik’ opgebouwd. Een manier van denken en communiceren die je onbewust toepast, waarmee jij je op jouw manier staande houdt in de maatschappij. Dat geldt voor jou maar ook voor ieder ander: je collega, je partner en je cliënt.
Belangrijke vraag daarbij is wat de kwaliteit en impact van de communicatie vanuit jouw ‘ík’ en de daaruit voortvloeiende relatie is. Zeker als het wat spannender wordt. In hoeverre jij ‘in verbinding’ bent met jezelf en met de ander. Verbindende Communicatie is een manier van communiceren waarbij je vanuit inleving (empathie) in jezelf en de ander kwalitatief contact maakt en houdt. Toepassing van Verbindende Communicatie zorgt voor een unieke dialoog met grote impact op de kwaliteit van leven en werk.

De lezing
In twee uur tijd neemt een van de trainers uit ons trainerscollectief je mee in de wereld van Verbindende Communicatie. Het gedachtegoed en het model worden toegelicht en praktisch gemaakt. Je gaat tijdens de bijeenkomst met je eigen vragen aan de slag om enigszins inzicht te krijgen en je bewust te worden van je onbewuste en automatische denken en handelen, je gedachten, je gevoelens, je manier van communiceren, enzovoorts. We heten je van harte welkom.

Achtergrond van de trainers:
Wil je meer weten over onze trainers? Lees het in ons trainerscollectief.

Praktische informatie

  • Locatie: zie onder of de agenda
  • Trainer: Een van de trainers uit ons trainerscollectief
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur (Locatie Zutphen: 16:00 – 17:30/18:00 uur)
  • Data: zie onder of de agenda
  • Investering: € 25,- per persoon, inclusief BTW
  • Voor verdere verdieping in Verbindende Communicatie adviseren we deelname aan de Basisopleiding Introductie ‘Het model’

Eerstvolgende opleidingsmomenten:

Doorn
24 april 2019
29 mei 2019
26 juni 2019
04 september 2019
30 oktober 2019
27 november 2019
17 december 2019

Den Bosch
09 april 2019

Gouda
20 mei 2019
11 juni 2019

Zutphen
17 mei 2019
27 september 2019
22 november 2019

Assen
15 mei 2019
19 juni 2019