Lezing over Verbindende Communicatie

Kennismaken met Verbindende Communicatie

Het doel van de lezing
Jan van Koert is de nestor onder de Nederlandstalige gecertificeerde trainers in Geweldloze Communicatie. Hij heeft ervaring met dit gedachtegoed vanaf 1998 en is verbonden aan Marshall Rosenberg’s Center for Nonviolent Communication in de Verenigde Staten. Marshall is de grondlegger van Geweldloze Communicatie. Jan van Koert richt zich op dit gedachtegoed en voert dit vanuit Vine training en coaching uit als opleider, auteur, mediator en (team)coach.
Het is de missie van Jan van Koert om de kennis van en vaardigheid in Geweldloze Communicatie voor een breed (professioneel) publiek toegankelijk te maken. Zo wenst hij een bijdrage te leveren aan een maatschappij en een leefomgeving waarin de universele behoeften van mensen er toe doen. Daarom ook de lezing. Een bijeenkomst met als doel om particulieren en/of professionals kennis te laten maken met Geweldloze Communicatie.

Geweldloze Communicatie
Geweldloze Communicatie vormt de weg naar rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust toegepast aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Daarom noemt Jan van Koert het ook liever: Verbindende Communicatie.
Onbewust heeft ieder mens na zijn of haar kinderjaren een ‘zelf gecreëerde ik’ opgebouwd. Een manier van denken en communiceren die je onbewust toepast, waarmee jij je op jouw manier staande houdt in de maatschappij. Dat geldt voor jou maar ook voor ieder ander: je collega, je partner en je cliënt.
Belangrijke vraag daarbij is wat de kwaliteit en impact van de communicatie vanuit jouw ‘ík’ en de daaruit voortvloeiende relatie is. Zeker als het wat spannender wordt. In hoeverre jij ‘in verbinding’ bent met jezelf en met de ander. Verbindende Communicatie is een manier van communiceren waarbij je vanuit inleving (empathie) in jezelf en de ander kwalitatief contact maakt en houdt. Toepassing van Verbindende Communicatie zorgt voor een unieke dialoog met grote impact op de kwaliteit van leven en werk.

De lezing
In twee uur tijd neem Jan van Koert je mee in de wereld van Verbindende Communicatie. Het gedachtegoed en het model worden toegelicht en praktisch gemaakt. Je gaat tijdens de bijeenkomst met je eigen vragen aan de slag om enigszins inzicht te krijgen en je bewust te worden van je onbewuste en automatische denken en handelen, je gedachten, je gevoelens, je manier van communiceren, enzovoorts. Jan van Koert heet je van harte welkom.

Praktische informatie

  • Locatie: Tennis- en Businesscenter Heuvelrug in Doorn
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Data: zie onder of de agenda
  • Investering: € 15 per persoon, inclusief BTW
  • Voor verdere verdieping in Verbindende Communicatie adviseren we deelname aan de Basisopleiding Introductie(Het model)

Achtergrond Jan van Koert
Na een 30-jarige management carrière heeft Jan van Koert de opleidingen en studies Neuro Emotionele Integratie en Mastercoach, Natuurgeneeskunde, NLP en Geweldloze Communicatie gevolgd. Sinds 1998 richt hij zich volledig op Geweldloze Communicatie. Hij bestudeerde het psychologische model van Geweldloos Communiceren bij Marshall Rosenberg zelf en bij pedagogen en psychologen in binnen- en buitenland. Jan van Koert heeft meer dan 7000 mensen, coaches en organisaties opgeleid, ook buiten Nederland. Zijn ervaring, kennis en vaardigheden staan borg voor een hoog rendement en werkend resultaat.Vine training én coaching
Vine training en coaching is het instituut dat Jan van Koert in 1998 heeft opgericht. Het instituut biedt een breed en professioneel pakket opleidingen en trainingen aan en richt zich daarbij vooral op:
1. Volwassenen die privé of in hun professionele omgeving kwalitatief betere relaties willen ontwikkelen.
2. Coaches en mediators die aan hun werk een extra dimensie willen geven en hun succesfactor willen vergroten.
3. Het management van, of teams binnen, de overheid en de zorgsector die op zoek zijn naar ultieme samenwerking en productiviteitsverbetering.

Eerstvolgende lezingen:

26 april 2018
30 mei 2018
26 juni 2018
29 augustus 2018
25 september 2018
31 oktober 2018
29 november 2018