Basisopleiding Verdieping 2 ‘Praktijk’

Basisopleiding Verdieping 2 (Praktijk)

Stevigheid creëren in de toepassing

Na het volgen van de Basisopleiding Introductie (Het model) en Verdieping 1 (Empathie) is stevigheid creëren in de toepassing van Geweldloze Communicatie een vervolg dat ‘zoden aan de dijk’ zet. Daarvoor zijn twee mogelijkheden:

  • Basisopleiding Verdieping 2 (Praktijk): 2 dagen
  • Integratiejaar: 6 weekenden binnen 1 jaar

Basisopleiding Verdieping 2 (Praktijk)

Je hebt door het volgen van de Basisopleiding Introductie en Verdieping 1 (Empathie) een goede theoretische basis gevormd over het gedachtengoed van Geweldloze Communicatie. Ook heb je de theorie tijdens de 4 dagen zoveel mogelijk geoefend.

Deze 2-daagse training heeft als doel de opgedane kennis door oefening meer te verankeren in het innerlijke, om op die manier de toepassing van Verbindende Communicatie meer vloeiend en stevig te maken.
Om het zelfvertrouwen in de toepassing van Verbindende Communicatie te optimaliseren wordt de inbreng van eigen casussen geadviseerd. Onderwerpen die deelnemers inbrengen worden in onderlinge afstemming behandeld. Daarnaast wordt doelbewust verdieping gezocht hoe empathisch te blijven reageren in meer dramatische situaties: er wordt geleerd en geoefend hoe empathisch te blijven als bijvoorbeeld boosheid, grote teleurstelling of aanzienlijk verdriet aanwezig zijn. Laat je jouw kwetsbaarheid toe of niet?. Kortom: Hoe blijf je ‘ in verbinding’ als emoties een duidelijke rol spelen.

Visie op leren

Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer jij in je kracht staat. Authenticiteit is de basis van waaruit iemand zich kan ontplooien. En daarmee zijn of haar geluk en professionaliteit vergroten. Het zorgt ervoor dat je geloofwaardig bent voor de ander, met wie je in contact wilt treden. Contact is de eerste stap in elk gesprek, of het nu om liefhebben, leidinggeven of coachen gaat.

Voor Jan van Koert is trainen het spel van samen leren en toepassen. Het spel van persoonlijke ontwikkeling naast het aanleren van vaardigheden. Het meest rendabel is de opleiding waarin mensen stappen durven zetten en buiten hun bekende kader durven te treden.
Tijdens deze ervaringsgerichte opleiding wordt geëxperimenteerd met vaardigheden en gedrag. Jan van Koert inspireert elke deelnemer het beste uit zichzelf te halen. Er wordt pas echt geleerd als het spannend wordt! Jan van Koert deelt zijn eigen ervaringen, negatief en positief. Deze openheid en de authentieke wijze van doceren werkt drempelverlagend en creëert veiligheid. Veiligheid en niet-oordelen zijn voorwaarden voor groei. Het potentieel van de groep is een dankbare bron. Jan van Koert nodigt de deelnemers uit tot een actieve en gerichte inbreng om op die manier maximaal van elkaar te leren.

Missie Jan van Koert

Het is de missie van Jan van Koert om de kennis van en vaardigheid in Geweldloze Communicatie voor een breed publiek toegankelijk te maken. Zo wenst hij een bijdrage te leveren aan een maatschappij en leefomgeving waarin individuele behoeften van mensen er toe doen.

Praktische informatie

  • Toelatingsvoorwaarden: Basisopleiding Introductie en Verdieping 1 gevolgd of gelijkwaardige opleidingen
  • Trainer: Jan van Koert
  • Investering: € 295 all-in en vrijgesteld van BTW
  • Data: zie onder of de agenda
  • Tijden: 10.00 uur – 17.30 uur
  • Locatie: Tennis- en Businesscenter Heuvelrug in Doorn
  • Voor verdere verdieping in Verbindende Communicatie adviseren we deelname aan de vervolgopleiding: Het Integratiejaar.

Eerstvolgende opleidingsmomenten:

15 en 16 mei 2018
29 en 30 augustus 2018
03 en 04 november 2018
18 en 19 december 2018